211 40 73 335 info@studyinromania.gr

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΖ- CLUJ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΖΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΛΟΥΖ– CLUJ

Ιατρική στη Ρουμανία στο Κλουζ, με διεθνοποιημένο,  ακαδημαϊκό – επιστημονικό βάθος και σεβασμό στην Ευρωπαϊκή Ιατρική κοινότητα

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ  ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ  ΚΛΟΥΖ

Η αξιολόγηση συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις  πιστοποιήσεις γλωσσών, το προφίλ, το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου και γραπτή εξέταση στη γλώσσα-μετά το πέρας της αξιολόγησης.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Η ιατρική Σχολή του Κλουζ έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά έτος.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ  ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το ενδεικτικό μηνιαίο κόστος ζωής είναι 600-750 ευρώ ανά μήνα.

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΚΛΟΥΖ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΖΗ Ιατρική στη Ρουμανία στο Κλουζ, αποτελεί το λίκνο της ιατρικής εκπαίδευσης στη Ρουμανία, με ιστορία που οι πηγές της βρίσκονται στο 1565, με τη δημιουργία της σχολής Ιατρικής και Διατροφής.
Στα 1775 δημιουργείται η Ιατρική Χειρουργική Σχολή και το 1919 η Οδοντιατρική και Φαρμακευτική Αγωγή.
Η Ιατρική στη Ρουμανία, στο Κλούζ σήμερα αποδεικνύεται αντάξια της ιστορίας της. Με ανοιχτές τις πόρτες της σε ολόκληρο τον κόσμο, απολαμβάνει διεθνή φήμη και ακτινοβολία, αναγνωρισμένου κύρους τόσο για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, όσο και για την έρευνα.

Η Ιατρική Σχολή στο Κλουζ διδάσκει 5.700 φοιτητές από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 2.000, προέρχονται εκτός Ρουμανίας (οι περισσότεροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση).
Η Ιατρική Σχολή προετοιμάζει απόφοιτους που γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό στη διεθνή επιστημονική και επαγγελματική αγορά εργασίας. Η ποιότητα της εκπαίδευσης, της έρευνας, της ανθρώπινης υπόστασης, της εν γένει αριστείας, αποτελεί την ακαδημαϊκή ταυτότητα της σχολής.

Το εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο (αποτέλεσμα συνεργασίας καθηγητών και φοιτητών) ανακλάται στον αριθμό των ερευνητικών επιχορηγήσεων, ανέδειξαν τη σχολή σε εθνικό ηγέτη στην ιατρική έρευνα.
Η Ιατρική Σχολή στο Κλουζ με την παράδοση και ιστορία που διαθέτει, τις διεθνών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, τις εξαιρετικές προσωπικότητες του ανθρώπινου δυναμικού, τις σύγχρονες υποδομές, τις ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τις κλινικές, τη βιβλιοθήκη, τις εστίες, τα εστιατόρια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που υποστηρίζουν και τα εκτεταμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Η Ιατρική Σχολή στο Κλουζ, ακολουθώντας τα διεθνή ακαδημαϊκά μοντέλα κύρους και αξίας, έχει δημιουργήσει το κέντρο προσομοίωσης (πρακτικών δεξιοτήτων, μετρήσεων επιδόσεων, ισορροπίας γνώσης-πρακτικής), τη στήριξη νέων ταλαντούχων ερευνητών, τη διεθνή επιστημονική κινητικότητα, τις υποτροφίες επιστημονικών επιδόσεων.

Ιατρική στην Ρουμανία, στην  Ιατρική Σχολή στο Κλουζ που διαθέτει σύγχρονη βιβλιοθήκη (Valerin Bologa) με 6.000 εγγεγραμμένους χρήστες, 300.000 βιβλία και περιοδικά, με σημαντική συλλογή σπάνιων βιβλίων από την ιστορία της Ιατρικής, δίκτυο υπολογιστών-σταθμών εργασίας , μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιβλιοθηκών και Πληροφοριών Υγείας.
Η Ιατρική Σχολή του Κλουζ ευρίσκεται σε ένα Campus που φιλοξενεί 100.000 φοιτητές, σε μία πόλη άκρως φιλόξενη, χαρούμενη, αριστοκρατική, ξεχωριστή, γεμάτη θέατρα, συναυλίες, βιβλιοθήκες, μουσεία.

Ιατρική στην Ρουμανία, στην  Ιατρική Σχολή στο Κλουζ  όπου  μπορεί ένας φοιτητής να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, , Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική και Ραδιολογία-Ακτινολογία.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥΖ

Σπουδές Ιατρικής στο Κλουζ Ναπόκα που είναι μία πόλη ανοιχτή, νεανική, με 6 πανεπιστήμια που εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη στην πανεπιστημιακή κοινότητα σε κάθε ευκαιρία.
Ιατρική στην Ρουμανία, στην  Ιατρική Σχολή στο Κλουζ  με τα ίχνη της πόλης του Κλουζ να ανάγονται σε οικισμό του 2ου μ.Χ. αιώνα. Από τότε ξεκίνησε η οικονομική και κοινωνικη ανάπτυξη με τον Μάρκο Αυρήλιο να δίνει το μεγάλο έναυσμα.
Κλουζ σημαίνει «έκλεισε» στα λατινικά και αναφέρεται στους λόφους που «περικλείουν» την πόλη.
Γερμανοί έμποροι στον μεσαίωνα έδωσαν στην πόλη ώθηση και νέα χαρακτηριστικά.
Σήμερα με πληθυσμό 340.000 κατοίκων είναι ένα ζωντανό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο, με το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητικού πληθυσμού στη Ρουμανία.
Με κεντρική πλατεία (σε περίλαμπρη πολεοδομία του 18ου αιώνα ) που κυριαρχεί η Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ-15ος αιώνας- καταστήματα, εστιατόρια, café, σφύζει από ζωή.
Στο Κλουζ μπορείς να θαυμάσεις το Εθνογραφικό Μουσείο (με λαϊκή αρχιτεκτονική), την Όπερα, την Φιλαρμονική, το Μουσείο Φαρμακευτικής, την Όπερα, την Φιλαρμονική, την Εκκλησία του Πέτρου και Παύλου, ιστορικά μοναστήρια, το Εθνικό Μουσείο, το Μουσείο και το Ινστιτούτο Σπηλαιολογίας , το Μουσείο Ιστορίας, Πάρκα και Κήπους, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο,…
Ιατρική στην Ρουμανία, στην  Ιατρική Σχολή στο Κλουζ, πόλη που ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Νεολαίας για το έτος 2015.
Σπουδές Ιατρικής στην  Ιατρική Σχολή στην  πόλη του Κλουζ που αποτελεί μία μικρή Ευρώπη, αισιόδοξη, γεμάτη δροσιά και ζωή.