211 40 73 335 info@studyinromania.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (Μ.Μ.Ε.) ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

u0394u0397u039cu039f90Οι σπουδές Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας δίδουν απαντήσεις, στις απαιτήσεις των σύγχρονων αναγκών της Επικοινωνίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, του Πολιτισμού και των Πολυμέσων.

Οι απόφοιτοι Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας, αποκτούν την επιστημονική γνώση και τις απαιτούμενες τεχνικές ικανότητες και δεξιότητες για να οικοδομήσουν, σε στέρεες βάσεις και προϋποθέσεις  τη σταδιοδρομία τους, μέσα από ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων.

Οι σπουδές Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας  στα Πανεπιστήμια της  Ρουμανίας αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ (αυτόματη αναγνώριση)  και παράλληλα οι απόφοιτοι απολαμβάνουν πλήρη και ισότιμα  ακαδημαϊκά  και επαγγελματικά δικαιώματα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Τα προγράμματα    Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας  στη  Ρουμανία προσελκύουν, πλέον, φοιτητές από όλη την Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία ,Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο) αλλά και Τουρκία, Ισραήλ, Συρία, Ν.Αφρική, Κατάρ κλπ, τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο, όσο και σε μεταπτυχιακό (Master’s ,PhD).

Στα  Πανεπιστήμια  της Ρουμανίας λειτουργούν τμήματα Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας   με προγράμματα   Αγγλόφωνα, Ουγγαρόφωνα  και φυσικά Ρουμανόφωνα.

dhmos1Οι σπουδές  Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας   στη Ρουμανία παρέχουν τη δυνατότητα στους φοιτητές τους, μέσω των προγραμμάτων Erasmus και Sokrates, να πραγματοποιήσουν τμήματα των σπουδών τους σε ένα από τα  Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια μέλη του διαπανεπιστημιακού δικτύου.

Τα τμήματα  Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας  στη Ρουμανία έχουν διαμορφώσει σταθερά πλαίσια για την άσκηση των φοιτητών ,  διευρύνοντας τους ερευνητικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες.

Υποτροφίες για σπουδές , τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο (Master’s- PhD), αποτελούν ένα ακόμη πλεονέκτημα και πόλο έλξης για σπουδαστές από όλη την Ευρώπη.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (MASTERS PHD) ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.

Τα Πανεπιστήμια  της Ρουμανίας έχουν διαμορφώσει μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης (Master’s –PhD)  για πτυχιούχους στην Επικοινωνία, σε τομείς εφαρμοσμένους, ερευνητικούς αλλά και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Σε πεδία εξειδίκευσης, συνδυαστικά, διεύρυνσης αλλά και γενικά, μπορεί ένας υποψήφιος να αναζητήσει  αξιόπιστες λύσεις. για τις μεταπτυχιακές σπουδές του.

Παραδοσιακοί αλλά και τομείς τεχνολογικής αιχμής τροφοδοτούν προγράμματα που υπερκαλύπτουν τις αναζητήσεις κάθε υποψηφίου.

Τα τμήματα Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας    στα Πανεπιστήμια  της Ρουμανίας, εναρμονισμένα με  τον  Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Ανάπτυξης, συμμετέχουν σε διευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασιών, μέσα από τα οποία ενισχύουν τη μεταπτυχιακή τους εκπαίδευση ακολουθώντας τις διεθνείς ακαδημαϊκές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τίτλους μεταπτυχιακών Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας    στα Πανεπιστήμια  της Ρουμανίας,: Επικοινωνία και Διαφήμιση, Επικοινωνία και Δημόσιες  Σχέσεις, Επικοινωνία και Πολιτισμός,  Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε.,   Τεχνικές Επικοινωνίας, Επικοινωνία και Πολυμέσα κλπ
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ .