211 40 73 335 info@studyinromania.gr

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ  ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΟι σπουδές Βιολογίας στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας είναι υψηλού επιπέδου και κύρους  και αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και το επίπεδο των Οικοσυστημάτων.

Τα τμήματα Βιολογίας  στη Ρουμανία έχουν διαμορφώσει προγράμματα σπουδών που συμπεριλάμβάνουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης, τα συμπεράσματα επαγγελματιών του κλάδου, καθώς και επισημάνσεις-παρατηρήσεις από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα

Οι σπουδές Βιολογίας στη Ρουμανία, καταρτίζουν επιστήμονες  ικανούς να μελετούν τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την εμφάνιση της ζωής, τους νόμους που διέπουν την ύπαρξή της και τις παραμέτρους που προσδιορίζουν τις λειτουργίες της, στα πέντε επίπεδα οργάνωσης.

Τα  τμήματα Βιολογίας  στη Ρουμανία, με υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και έρευνας , παράγουν νέα γνώση τόσο βασικού, όσο και εφαρμοσμένου χαρακτήρα, σε όλα τα επιμέρους πεδία των Βιολογικών επιστημών.

Οι σπουδές Βιολογίας στα Πανεπιστήμια της  Ρουμανίας αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ (αυτόματη αναγνώριση) και οι απόφοιτοι απολαμβάνουν πλήρη ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Τα προγράμματα Βιολογίας  στη  Ρουμανία προσελκύουν, πλέον, φοιτητές από όλη την Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία ,Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο) αλλά και Τουρκία, Ισραήλ, Συρία, Ν.Αφρική, Κατάρ κλπ, τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο, όσο και σε μεταπτυχιακό (Master’s ,PhD).

Στα  Πανεπιστήμια της Ρουμανίας λειτουργούν τμήματα Βιολογίας  με προγράμματα   Αγγλόφωνα, Γαλλόφωνα, Γερμανόφωνα  και φυσικά Ρουμανόφωνα.

Οι σπουδές Βιολογίας  στη Ρουμανία παρέχουν τη δυνατότητα στους φοιτητές τους, μέσω των προγραμμάτων Erasmus και Sokrates, να πραγματοποιήσουν τμήματα των σπουδών τους σε ένα από τα  Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια μέλη του διαπανεπιστημιακού δικτύου.

Τα τμήματα Βιολογίας  στη Ρουμανία έχουν διαμορφώσει σταθερά πλαίσια για την άσκηση των φοιτητών ,  διευρύνοντας τους ερευνητικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες.

Υποτροφίες για σπουδές , τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο (Master’s- PhD), αποτελούν ένα ακόμη πλεονέκτημα και πόλο έλξης για σπουδαστές από όλη την Ευρώπη.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ  ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ  ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΤα τμήματα Βιολογίας  στα Πανεπιστήμια  της Ρουμανίας έχουν διαμορφώσει μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης (Master’s –PhD)  για πτυχιούχους Κοινωνιολόγους   σε τομείς εφαρμοσμένους, ερευνητικούς αλλά και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Σε πεδία εξειδίκευσης, συνδυαστικά, διεύρυνσης αλλά και γενικά, μπορεί ένας υποψήφιος να αναζητήσει  αξιόπιστες λύσεις. για τις μεταπτυχιακές σπουδές του.

Παραδοσιακοί αλλά και τομείς  αιχμής τροφοδοτούν προγράμματα που υπερκαλύπτουν τις αναζητήσεις κάθε υποψηφίου.

Τα τμήματα Βιολογίας  στα Πανεπιστήμια  της Ρουμανίας εναρμονισμένα με  τον  Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Ανάπτυξης, συμμετέχουν σε διευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασιών, μέσα από τα οποία ενισχύουν τη μεταπτυχιακή τους εκπαίδευση ακολουθώντας τις διεθνείς ακαδημαϊκές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τίτλους μεταπτυχιακών Βιολογίας  στα Πανεπιστήμια  της Ρουμανίας: Βιολογία και εκπαίδευση, Μοριακή Βιοτεχνολογία, Βιομετατροπές κυττάρων, Συστήματα Οικολογίας, Χερσαία και Υδάτινη Οικολογία, Βιολογία –Διατροφή, Αξιοποίηση  και προστασία Βιολογικών πόρων, Διδακτική Βιολογίας, Χερσαία –Υδρόβια Οικολογία,   Βιολογία-Διατροφικές επιστήμες, κλπ
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ .