211 40 73 335 info@studyinromania.gr

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΑΝΤΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΑΝΤΙΑΣπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στην Οράντια, με  επιστημονικό κύρος, διεθνείς συνεργασίες , σεβασμό και αποδοχή για την ποιότητά της, στην Ευρωπαϊκή Ιατρική κοινότητα.

FACULTY OF  MEDICINΕ IN UNIVERSITY OF ORADEA

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ  ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ORADEA ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η αξιολόγηση για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο της Ιατρικής στην Οράντια της Ρουμανίας, συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, οι πιστοποιήσεις γλωσσών, το προφίλ, το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου και κυρίως, η γραπτή εξέταση στη γλώσσα.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Η Ιατρική Σχολή της  Οράντια στη Ρουμανία, έχει δίδακτρα 5.000 ευρώ για το Α και Β  έτος, 4300 ευρώ για το Γ έτος, και 2000 ευρώ για το Δ,Ε,ΣΤ έτος.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το ενδεικτικό μηνιαίο κόστος ζωής είναι 550-700 ευρώ ανά μήνα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΑΝΤΙΑΣ,ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ,  ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΑΝΤΙΑΙατρική στη Ρουμανία, στην Οράντια που κατά τα τελευταία 22 χρόνια, το Πανεπιστήμιο έχει απαντήσεις  στις αλλαγές που έχουν επέλθει στις εθνικές πολιτικές, εκπαιδευτικές και δημογραφικές αλλαγές, στην οικονομία στις απαιτήσεις της αγοράς, τις  περιφερειακές ανάγκες και τις νέες τεχνολογίες.

Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν οδηγήσει σε νέες προσδοκίες από τους φοιτητές αλλά και στο ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό. Το University of Oradea στη Ρουμανία προσφέρει στους σπουδαστές την κατάρτιση που είναι αναγκαία για να συνεισφέρουν στην κοινωνία. Η εκπαίδευση αυτή πραγματοποιείται σε σχολές που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα των προγραμμάτων αρχικής κατάρτισης και μεταπτυχιακών μαθημάτων.

Τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί σε πολλά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Οράντια, στη Ρουμανία που αφορούν τη διεθνή συνεργασία – σε προγράμματα κινητικότητας Σωκράτης, το PHARE, Leonardo da Vinci, κλπ – είναι πραγματικά εντυπωσιακό και είναι από τα καλύτερα επιτεύγματα του πανεπιστημίου.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο της Oradea, στη Ρουμανία, ένα πανεπιστήμιο δημιουργικό, ενεργητικό, δραστήριο και καινοτόμο.  Δάσκαλοι  και ερευνητές είναι πολύ ενθουσιώδεις και αποφασισμένου να πειραματισθούν  με όλες τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία της πληροφορίας. Επιπλέον, τα σύγχρονα εργαλεία πολυμέσων είναι διαθέσιμα στις περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας στα νέα κτίρια.

Οι παραδόσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Οραντέα, στη Ρουμανία, χρησιμοποιώντας μια ιστορική μεταφορά, χάνονται στο χρόνο. Το 2010 γιόρτασε τα 230 χρόνου από την ίδρυση της  ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και 47 χρόνια συνεχούς δράσης του Πανεπιστημίου Oradea.

Η ατμόσφαιρα του Διαφωτισμού από τα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα  συνετέλεσε και ιδρύθηκε στην Oradea, στη Ρουμανία, το 1780, ένα «ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», που μετασχηματίσθηκε  το 1788 σε κολλέγιο, το παλαιότερο κολλέγιο, όχι μόνο εντός της ρουμανικής επικράτειας , αλλά σε- μια τεράστια περιοχή της ανατολικής Ευρώπης.

Σήμερα, το πανεπιστήμιο Ιατρικής  της Oradea, στη Ρουμανία, είναι επίσης ένα πλήρες ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο  ενσωματώνει 15 σχολές.

Στο πανεπιστήμιο Ιατρικής της Oradea, στη Ρουμανία, λειτουργεί Τμήμα Εκπαίδευσης του Ακαδημαϊκού  Προσωπικού (DPPPD), για  την εξασφάλιση και βελτίωση της κατάρτισης των εκπαιδευτικών  σε ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων. Για να δημιουργήσει  εκπαιδευτικές δομές πιο ανοικτές και ευέλικτες, σχεδιασμένες σύμφωνα με τις ανάγκες της προσαρμογής στις συνθήκες της αγοράς εργασίας, το πανεπιστήμιο της Oradea στη Ρουμανία, συνεχίζει να αναπτύσσει μορφές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στον τομέα αυτό.

Το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης (DEP), Στο πανεπιστήμιο Ιατρικής της Oradea, στη Ρουμανία,  του οποίου κύριος στόχος είναι να εμβαθύνει τις δεξιότητες και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν σε μία μορφή αρχικής κατάρτισης (πτυχίο, μάστερ, διδακτορικό), είναι εξαιρετικά ενεργό.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο  Πανεπιστήμιο της Οράντια,  που τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες συνοδεύει  η αύρα της επιστημονικής έρευνας. Μαζί με την επαγγελματική απόδοση, την συμπεριφορά και ηθική, η επιστημονική έρευνα αποτελεί ένα κριτήριο προτεραιότητας για την αξιολόγηση του ακαδημαϊκού προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εκτός του πανεπιστημίου Ιατρικής της Oradea, στη Ρουμανία,  λειτουργούν  29 ερευνητικά κέντρα εκ των οποίων 3 είναι διαπιστευμένοι και θεσμοθετημένα.

Η δημιουργία της  νέας πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης με σύγχρονες εγκαταστάσεις, πλήρως μηχανογραφημένη, οι εγκαταστάσεις άθλησης  (του τμήματος  Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) είναι διαθέσιμες για όλους τους φοιτητές  Ιατρικής στη Ρουμανία, στο  Πανεπιστήμιο της Οράντια,  στον ελεύθερο χρόνο τους.

Το τμήμα του Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Οράντια, στη Ρουμανία, δημιουργήθηκε το 1990 (μαζί με το αντίστοιχο Πολυτεχνείο) σε μια Εκπαιδευτική κοινότητα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αριθμεί 230 χρόνια ζωής και φωτίζει τη Δυτική Ρουμανία με τις 15 Πανεπιστημιακές Σχολές πολλών ειδικοτήτων.

Στο πανεπιστήμιο Ιατρικής της Oradea, στη Ρουμανία, έχει διαμορφώσει,  μια εκπαιδευτική κοινότητα δημιουργική, ενεργητική, δραστήρια και καινοτομική, αποφασισμένη να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία.

Ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία της πληροφορίας, σε συνδυασμό με τα σύγχρονα εργαλεία Multimedia – που είναι διαθέσιμα σε όλες τις νεόδμητες αίθουσες διδασκαλίας- ενισχύουν τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα στο πανεπιστήμιο Ιατρικής της Oradea, στη Ρουμανία,.  Η αφοσίωση, η δημιουργικότητα, το ταλέντο, η αποτελεσματικότητα του ακαδημαϊκού προσωπικού, ενθαρρύνεται και προωθείται μέσω της έρευνας.

Στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Οράντια στη Ρουμανία, μπορεί ένας φοιτητής να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία,  Οδοντοτεχνική και Ραδιολογία-Ακτινολογία.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ -Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΑΝΤΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΑΝΤΙΑ

Οι σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στην Οράντια, φιλοξενούνται σε μια πόλη της Β.Δ. Ρουμανίας με πληθυσμό 183.000 κατοίκων, χτισμένη σε πεδινή περιοχή, στις όχθες ποταμού.

Η ιστορική αναφορά της πόλης στον 11ο αιώνα, συνδέεται με το πριγκιπάτο της Τρανσυλβάνιας, τους Οθωμανούς και τη δυναστεία των Αψβούργων.

Ιατρική στη Ρουμανία στην σημερινή γραφική πόλη της Οράντιας, που χτίσθηκε από την αρχή τον 18ο αιώνα με σχέδια Βιενέζου μηχανικού (μετά την καταστροφική πυρκαγιά το 1836) βασισμένη στην τότε μοντέρνα αυστριακή αρχιτεκτονική, με πλούσια διακοσμημένες προσόψεις, με πολλά μπαρόκ και αρτ νουβώ κτίρια.

Η Οράντια είναι από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ρουμανίας (με κατά κεφαλή ΑΕΠ στο 150 % του μέσου όρου της Ρουμανίας).

Μετά την επανάσταση του 1989 η Οράντια ανανεώθηκε οικονομικά, όχι τόσο στη βιομηχανία, όσο τόσο στον τομέα του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στην Οράντια, με 35.000 φοιτητές στην πόλη που δίνουν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Ιατρική στη Ρουμανία στην Οράντια που μπορεί κανείς να επισκεφθεί 100 θρησκευτικά μνημεία, ιαματικές πηγές και ιατρικά κέντρα, το Παλάτι του Μαύρου Αετού, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημαρχείο με τον υψηλό πύργο του ρολογιού, το νεοκλασικό Κρατικό Θέατρο (που ο αρχιτέκτονάς του ήταν ο αρχιτέκτονας της Όπερας της Βιέννης), το Φρούριο, το Μουσείο, το Μουσείο της Περιφέρειας, αλλά και τα Καρπάθια σε απόσταση 60 χλμ.