211 40 73 335 info@studyinromania.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ

Οδοντιατρική στη Ρουμανία, στα Πανεπιστήμια Οδοντιατρικής  της  Ρουμανίας, που προαπαιτούμενο για τους Έλληνες υποψηφίους, είναι η συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΣΤΗ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Σπουδές Οδοντιατρικής στη Ρουμανία, με την αξιολόγηση των υποψηφίων να συμπεριλαμβάνει τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις   πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών (Αγγλικά ή Γαλλικά), το προφίλ, το τεκμηριωμένο Personal  Statement.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΛΟΥΖ, ΣΤΗ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ,Αγγλόφωνο, Γαλλόφωνο,

Η Οδοντιατρική Σχολή του Κλουζ στη Ρουμανία, έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος ( διάρκεια 6 ακαδημαϊκά έτη).

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ, ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το ενδεικτικό μηνιαίο κόστος ζωής στο Κλουζ στη Ρουμανία, είναι από 600-750 ευρώ ανά μήνα.

 

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ, ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, αποτελεί το σύμβολο για την δυτική Ρουμανία, έχοντας αποδείξει την αξία στα , περισσότερα από το 60 χρόνια ζωής, από την δημιουργία του.
Οδοντιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα, που χιλιάδες απόφοιτοί του (18.500 από τους οποίους 3.000 ξένοι φοιτητές) εργάζονται σήμερα σε όλες τις ηπείρους και με τα επιτεύγματά τους, τιμούν τις προσπάθειες που καταβάλουν οι ακαδημαϊκοί και το προσωπικό υποστήριξης, από τον Ιούλιο του 1945 που πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα μαθήματα με 412 φοιτητές, έως σήμερα που ενεγράφησαν 5.000 σπουδαστές , σε όλες τις ειδικότητες Υγείας και εκπαιδεύονται σε 12 νοσοκομεία της πόλης.
Σπουδές Οδοντιατρικής  στη Ρουμανία, στο  Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα που  πήρε το όνομά του από τον Victor Babes που καταγόταν από την περιοχή και ο οποίος θεωρείται- εκτός από θεμελιωτής του Πανεπιστημίου- όχι μόνο ο ιδρυτής της σύγχρονης Ιατρικής στη Ρουμανία, αλλά και ένας μεγάλος επιστήμονας του σύγχρονου κόσμου (ιδρυτής της σύγχρονης μικροβιολογίας και συγγραφέας της πρώτης διατριβής βακτηριολογίας στον κόσμο, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Γάλλο επιστήμονα A.V.Cornil το 1885) βραβευθείς με το βραβείο Breant από την Γαλλία.

Στις σπουδές Οδοντιατρικής στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής της Τιμισοάρα, η παράδοση συνδυάζεται με την επιθυμία για άσκηση της Ιατρικής βασισμένης σε διεθνή πρότυπα.
Το Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής στην Τιμισοάρα στη Ρουμανία, «φιλοξενεί» τις γρήγορες αλλαγές και τις αλλαγές προτεραιοτήτων, μεταβαίνοντας σε νέες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες, επιτυγχάνοντας πρόοδο στην εκπαιδευτική και επιστημονική ανάπτυξη που αντανακλάται και στην ποιότητα Οδοντιατρικήςς περίθαλψης, μέρος της αποστολής του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής στην Τιμισοάρα, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την στενή ενότητα μεταξύ της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας, στοχεύοντας σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο τόσο εθνικά όσο και διεθνώς.
Οι διεθνείς συνεργασίες (ακαδημαϊκές και ερευνητικές) στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Τιμισοάρας και οι σύγχρονες νοσοκομειακές υποδομές έχουν αναδείξει ως πρότυπα τους τομείς καρδιολογίας, λαπαροσκοπικής χειρουργικής, ορθοπεδικής χειρουργικής, γυναικολογίας, γονιμοποίησης, παιδιατρικής και ουρολογίας.

Στο  Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα στη Ρουμανία, μπορεί ένας φοιτητής να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, , Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική και Ραδιολογία-Ακτινολογία.

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Οι σπουδές Οδοντιατρικής  στην Τιμισοάρα , στην Ρουμανία, φιλοξενούνται σε μια πόλη 320.000 κατοίκων (4η σε πληθυσμό στη Ρουμανία) που είναι μεγάλο Βιομηχανικό και Πολιτιστικό κέντρο.
Η πόλη της Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, κατοικείται από το 200 π.Χ. και ως σταυροδρόμι έχει δεχθεί επιρροές από διαφορετικούς πολιτισμούς (Ρωμαίοι, Αυστριακοί, Γερμανοί, Σέρβοι,…).

Η Τιμισοάρα, της Ρουμανίας, διαθέτει τη γοητεία μιας ξεχωριστής αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας, έντονης πολιτιστικής ζωής, στη Βόρεια όχθη ποταμού.

Συχνά η Τιμισοάρα, της Ρουμανίας, αναφέρεται ως «Μικρή Βιέννη» φιλοξενώντας όλο το χρόνο μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, γκαλερί, μουσεία, έντονη νυχτερινή ζωή, αποτελώντας ένα προοδευτικό και κοσμοπολίτικο κέντρο.

Σπουδές Οδοντιατρικής  στην Τιμισοάρα, της Ρουμανίας, που υπήρξε η πρώτη πόλη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο (μετά την Νέα Υόρκη) που ηλεκτροφώτισε τους δρόμους το 1889, το ίδιο και η καθιέρωση του τραμ το 1869.

Το ήπιο κλίμα της Τιμισοάρα , στην Ρουμανία, ευνοεί τη ζωή στις δημόσιες καταπράσινες πλατείες (πόλη των λουλουδιών) και την εξερεύνησή της με τα πόδια κι αν κουρασθείτε το γρήγορα, συχνό, αποτελεσματικό τραμ σας φιλοξενεί.

Οδοντιατρική στη Ρουμανία, στην Τιμισοάρα  στην πόλη μπορεί κανείς να επισκεφθεί εκκλησίες από πολλές θρησκείες και δόγματα, κτίρια σε πολλούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, το Εθνογραφικό Μουσείο, το Μουσείο της Επανάστασης του 1989, το Μουσείο Τεχνών, πολλά θεματικά Μουσεία, την Όπερα, την Φιλαρμονική, το Εθνικό Θέατρο, το Γερμανικό και Αυστριακό Θέατρο.

Έξω από την πόλη της Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, με σύντομα ταξίδια μπορεί κανείς να επισκεφθεί εξαιρετικούς αμπελώνες, μνημεία, εκκλησίες, φρούρια, παραδοσιακές-ιστορικές βιομηχανίες, λαογραφικά κέντρα, Εθνικά Πάρκα, κλπ.