211 40 73 335 info@studyinromania.gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΣΤΟ ΚΛΟΥΖ

 Οδοντιατρική στη Ρουμανία, στα Πανεπιστήμια Οδοντιατρικής  της  Ρουμανίας, που προαπαιτούμενο για τους Έλληνες υποψηφίους, είναι η συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις με  10.000 μόρια.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΛΟΥΖ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥΖ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Σπουδές Οδοντιατρικής στο Κλούζ  στη Ρουμανία, με την αξιολόγηση των υποψηφίων να συμπεριλαμβάνει τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις   πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών (Αγγλικά ή Γαλλικά), το προφίλ, το τεκμηριωμένο Personal  Statement.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΛΟΥΖ, ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ,Αγγλόφωνο, Γαλλόφωνο,

Η Οδοντιατρική Σχολή του Κλουζ στη Ρουμανία, έχει δίδακτρα 8.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος ( διάρκεια 6 ακαδημαϊκά έτη).

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΛΟΥΖ, ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το ενδεικτικό μηνιαίο κόστος ζωής στο Κλουζ στη Ρουμανία, είναι από 650-800 ευρώ ανά μήνα.

Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΚΛΟΥΖ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η Οδοντιατρική στη Ρουμανία στο Κλουζ, αποτελεί το λίκνο της ιατρικής εκπαίδευσης στη Ρουμανία, με ιστορία που οι πηγές της βρίσκονται στο 1565, με τη δημιουργία της σχολής Ιατρικής και Διατροφής.
Στα 1775 δημιουργείται η Ιατρική Χειρουργική Σχολή και το 1919 η Οδοντιατρική και Φαρμακευτική Αγωγή.
Η Οδοντιατρική στη Ρουμανία, στο Κλούζ, σήμερα αποδεικνύεται αντάξια της ιστορίας της. Με ανοιχτές τις πόρτες της σε ολόκληρο τον κόσμο, απολαμβάνει διεθνή φήμη και ακτινοβολία, αναγνωρισμένου κύρους τόσο για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, όσο και για την έρευνα.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής (Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική) στο Κλουζ διδάσκει 5.700 φοιτητές από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 2.000, προέρχονται εκτός Ρουμανίας (οι περισσότεροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση).
Η Οδοντιατρική  Σχολή στη Ρουμανία, στο Κλούζ, προετοιμάζει απόφοιτους που γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό στη διεθνή επιστημονική και επαγγελματική αγορά εργασίας. Η ποιότητα της εκπαίδευσης, της έρευνας, της ανθρώπινης υπόστασης, της εν γένει αριστείας, αποτελεί την ακαδημαϊκή ταυτότητα της σχολής.

Το εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο της Οδοντιατρικής  Σχολής στη Ρουμανία, στο Κλούζ, (αποτέλεσμα συνεργασίας καθηγητών και φοιτητών) ανακλάται στον αριθμό των ερευνητικών επιχορηγήσεων, ανέδειξαν τη σχολή σε εθνικό ηγέτη στην ιατρική έρευνα.
Η Οδοντιατρική  Σχολή στη Ρουμανία, στο Κλούζ, με την παράδοση και ιστορία που διαθέτει, τις διεθνών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, τις εξαιρετικές προσωπικότητες του ανθρώπινου δυναμικού, τις σύγχρονες υποδομές, τις ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τις κλινικές, τη βιβλιοθήκη, τις εστίες, τα εστιατόρια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που υποστηρίζουν και τα εκτεταμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Η Οδοντιατρική  Σχολή στη Ρουμανία, στο Κλουζ, ακολουθώντας τα διεθνή ακαδημαϊκά μοντέλα κύρους και αξίας, έχει δημιουργήσει το κέντρο προσομοίωσης (πρακτικών δεξιοτήτων, μετρήσεων επιδόσεων, ισορροπίας γνώσης-πρακτικής), τη στήριξη νέων ταλαντούχων ερευνητών, τη διεθνή επιστημονική κινητικότητα, τις υποτροφίες επιστημονικών επιδόσεων.

Οδοντιατρική στην Ρουμανία, στην  Ιατρική Σχολή στο Κλουζ, που διαθέτει σύγχρονη βιβλιοθήκη (Valerin Bologa) με 6.000 εγγεγραμμένους χρήστες, 300.000 βιβλία και περιοδικά, με σημαντική συλλογή σπάνιων βιβλίων από την ιστορία της Ιατρικής, δίκτυο υπολογιστών-σταθμών εργασίας , μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιβλιοθηκών και Πληροφοριών Υγείας.
Η Οδοντιατρική  Σχολή στη Ρουμανία, στο Κλουζ, ευρίσκεται σε ένα Campus που φιλοξενεί 100.000 φοιτητές, σε μία πόλη άκρως φιλόξενη, χαρούμενη, αριστοκρατική, ξεχωριστή, γεμάτη θέατρα, συναυλίες, βιβλιοθήκες, μουσεία.

Οδοντιατρική στην Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο   Ιατρικής στο Κλουζ  όπου  μπορεί ένας φοιτητής να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, , Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική και Ραδιολογία-Ακτινολογία.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥΖ

Σπουδές Οδοντιατρικής στο Κλουζ Ναπόκα στην Ρουμανία, που είναι μία πόλη ανοιχτή, νεανική, με 6 πανεπιστήμια που εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη στην πανεπιστημιακή κοινότητα σε κάθε ευκαιρία.
Οδοντιατρική στην Ρουμανία, στην Οδοντιατρική Σχολή στο Κλουζ,  με τα ίχνη της πόλης του Κλουζ να ανάγονται σε οικισμό του 2ου μ.Χ. αιώνα. Από τότε ξεκίνησε η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με τον Μάρκο Αυρήλιο να δίνει το μεγάλο έναυσμα.
Κλουζ σημαίνει «έκλεισε» στα λατινικά και αναφέρεται στους λόφους που «περικλείουν» την πόλη.
Γερμανοί έμποροι στον μεσαίωνα έδωσαν στην πόλη του Κλουζ στην Ρουμανία, ώθηση και νέα χαρακτηριστικά.
Σήμερα με πληθυσμό 340.000 κατοίκων είναι ένα ζωντανό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο, με το μεγαλύτερο ποσοστό σπουδαστικού  πληθυσμού στη Ρουμανία.
Με κεντρική πλατεία (σε περίλαμπρη πολεοδομία του 18ου αιώνα ) που κυριαρχεί η Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ-15ος αιώνας- καταστήματα, εστιατόρια, café, σφύζει από ζωή.
Στο Κλουζ στην Ρουμανία, μπορείς να θαυμάσεις το Εθνογραφικό Μουσείο (με λαϊκή αρχιτεκτονική), την Όπερα, την Φιλαρμονική, το Μουσείο Φαρμακευτικής, την Όπερα, την Φιλαρμονική, την Εκκλησία του Πέτρου και Παύλου, ιστορικά μοναστήρια, το Εθνικό Μουσείο, το Μουσείο και το Ινστιτούτο Σπηλαιολογίας , το Μουσείο Ιστορίας, Πάρκα και Κήπους, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο,…
Οδοντιατρική  στην Ρουμανία, στην  Οδοντιατρική  Σχολή στο Κλουζ, πόλη που ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Νεολαίας για το έτος 2015.
Σπουδές Οδοντιατρικής στην Ρουμανία, στην  Οδοντιατρική  Σχολή, στην  πόλη του Κλουζ που αποτελεί μία μικρή Ευρώπη, αισιόδοξη, γεμάτη δροσιά και ζωή.