211 40 73 335 info@studyinromania.gr

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου, FACULTY OF VETERINARY MEDICINE IN UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARYION IONESCU DE LA BRADIN IASI (USAMVIasi),

που συστάθηκε σύγχρονη και αυτόνομη Κτηνιατρική Σχολή το 1961, αξιοποιώντας την εμπειρία από την ακαδημαϊκή διδασκαλία στα γεωργικα ζώα (από το 1910).

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.

Οι έλληνες υποψήφιοι, για σπουδές Κτηνιατρικής στη  Ρουμανία, πρέπει να

έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ  ΙΑΣΙΟ-IASI-ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η Κτηνιατρική Σχολή στο Ιάσιο στη Ρουμανία, αξιολογεί τους υποψηφίους με βάση τις λυκειακές επιδόσεις και το γνωστικό γλωσσικό επίπεδο (πιστοποιήσεις).

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ, ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στο Ιάσιο, με δίδακτρα 4.500 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος (διάρκεια 6 ακαδημαϊκά έτη).

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ, ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης, στο Ιάσιο, στη Ρουμανία, είναι από 600-750 ευρώ ανά μήνα.

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ (PhD) ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ

Η Κτηνιατρική Σχολή στο Ιάσιο, στη Ρουμανία,  παρέχει διδακτορικά προγράμματα (PhD), αξιοποιώντας το κέντρο έρευνας με έμφαση στα πεδία: Φυσιολογική και παθολογική μορφολογία, Σημειωλογία και Ιατρική Παθολογία, Μαιευτική και κτηνιατρική αναπαραγωγή, Μεταδοτικές ασθένειες, Παρασιτικές ασθένειες, Χειρουργική, Κτηνοτροφία και διατροφή, Κυτταρική Βιολογία, Ιστολογία και Εμβρυολογία κ.λ.π.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ  ΙΑΣΙΟ-IASI, ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου,που συστάθηκε σύγχρονη και αυτόνομη Κτηνιατρική Σχολή το 1961, αξιοποιώντας την εμπειρία από την ακαδημαϊκή διδασκαλία στα γεωργικα ζώα (από το 1910).

Από το 1974 τίθονται οι βάσεις μιας σύγχρονης Κτηνιατρικής Σχολής που ολοκληρώνεται το 1990.

Η Κτηνιατρική Σχολή στο Ιάσιο στη Ρουμανία, υπερηφανεύεται για την state-of-the-art υποδομή της (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, κλινικές, κτηνιατρικό νοσοκομείο).

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στην Κτηνιατρική Σχολή του Ιασίου, που από το 2006 η εκπαίδευση είναι εναρμονισμένη με την Ντιρεκτίβα 2005/36/Ε.Ε., σχεδιασμένη παράλληλα να παράγει γνώση αλλά και δοκιμασμένες πρακτικές ικανότητες, με μεθοδολογία προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σπουδές Κτηνιατρικής στη Ρουμανία, στην Κτηνιατρική Σχολή του Ιασίου που στοχεύει: στην φροντίδα των ζώων, στη δημιουργία εκπαιδευτών και στην προαγωγή της έρευνας, σε όλους τους βασικούς επιστημονικούς τομείς και τις κλινικές, δημιουργώντας έτσι καινοτομία και πρόοδο στην ιατρική περίθαλψη των ζώων (τόσο των παραγωγικών όσο και των ζώων συντροφιάς).

KTHNΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΙΑΣΙΟΥ

Σπουδές Κτηνιατρικής στη Ρουμανία, στο Ιάσιο που  είναι πόλη της Ρουμανίας, πρώην πρωτεύουσα της Μολδοβλαχίας, αποτέλεσε σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο στην περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη.

Σπουδές Κτηνιατρικής στη Ρουμανία, στο Ιάσιο που είναι η 2η σε πληθυσμό (350.000 κατοίκους) πόλη της Ρουμανίας μετά το Βουκουρέστι  και παλιά πρωτεύουσά της. Διασχίζεται από το Βαχλούη, μικρό παραπόταμο του Προύθου, χαρίζοντας στην πόλη μια έκτακτη γραφικότητα.

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στο  Ιάσιο που υπήρξε κέντρο του Ελληνισμού, επί Τουρκοκρατίας, και μάλιστα της Φιλικής Εταιρείας. Είναι το μέρος που διάλεξε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να κηρύξει την Επανάσταση. Και σήμερα όπου και να περπατήσετε θα ακούσετε και θα συναντήσετε Έλληνες φοιτητές.

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στο Ιάσιο – μια σύγχρονη πόλη- που εκτός από τα Πανεπιστήμια,τα πολλά ανώτερα εκπαιδευτικά και τεχνικά ιδρύματα, τα νοσοκομεία, έχετε να περιηγηθείτε και να θαυμάσετε: το Εθνικό θέατρο Vasile Alecsandri, την Εκκλησία Τριών Ιεραρχών (εδώ υπάρχουν τα λείψανα της Αγίας Παρασκευής), τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό ναό της πόλης (εδώ βρίσκεται το λείψανο της Αγίας Παρασκευής της Νέας), τον Βοτανικό Κήπο, το Golia Monastery, την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Μοναστήρι Getatvia, το Παλάτι Roznovanu, τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Saint Mary, το Μοναστήρι Galata, το μουσείο Union, τον υπέροχο δρόμο των Πανεπιστημίων με το Παλάτι της Κουλτούρας αλλά και τα ωραία Νεοκλασικά. Για τις αγορές σας τα 2 Malls και για να διασκεδάσετε καφέ, εστιατόρια, μπαρ γεμάτα με νέους φοιτητές.

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στο Ιάσιο που  είναι, κυρίως νεανική πόλη με ενέργεια, δράση και ζωή και την ημέρα και τα βράδια (ιδιαίτερα Παρασκευής και Σαββατοκύριακου.).