211 40 73 335 info@studyinromania.gr

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στην Τιμισοάρα  (FACULTY OF VETERINARY MEDICINE IN BANAT UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE IN TIMISOARA) που το καλοκαίρι του 2015 συμπλήρωσε τα 60 χρόνια της ύπαρξής του.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.

Οι έλληνες υποψήφιοι, για σπουδές Κτηνιατρικής στη  Ρουμανία, πρέπει να

έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Κτηνιατρική στη Ρουμανία στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, που αξιολογείται το Personal Statement του υποψηφίου και η γλωσσική ικανότητα. (Γραπτό τεστ Αγγλικών).

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Τα δίδακτρα Κτηνιατρικής στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, είναι 6.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος (διάρκεια 6 ακαδημαϊκά έτη).

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΜΙΣΟΑΡΑ – ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης, στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία,  είναι 600-750 ευρώ ανά μήνα.

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (PhD) ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στην Τιμισοάρα, με δυνατότητες πραγματοποίησης διδακτορικών σπουδών (PhD) με έμφαση στην έρευνα αλλά και στα εφαρμοσμένα πεδία, σε όλο το φάσμα των γνωστικών πεδίων στη διαχείριση της υγείας των ζώων (παραγωγικών ζώων και ζώων συντροφιάς).

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ, ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στην Τιμισοάρα που το καλοκαίρι του 2015 συμπλήρωσε τα 60 χρόνια της ύπαρξής του.

Το σημερινό όνομα του ιδρύματος Banat University of Agricultural Science and Veterinary Medicine Timisoara (USAMVBIT), με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών, της Ρουμανίας,δόθηκε το 1991.

Από τότε μέχρι το 2004, το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία,  έζησε ισχυρή ανάκαμψη, με μεγάλες ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, αποκτώντας έτσι ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία,  ευρίσκεται σε προαστιακή θέση, είναι μια σύγχρονη αυτόνομη Πανεπιστημιούπολη, με πληρότητα εγκαταστάσεων: αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα, εργαστήρια, κλινικές, βιβλιοθήκες, φοιτητική εστία, εστιατόριο, καφετέρια, μέσα σε μεγάλο πάρκο, με χώρο στάθμευσης, μια ανάσα από τις τράπεζες και τις εμπορικές δραστηριότητες.

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στην Τιμισοάρα με νοσοκομείο ζώων 24ωρης λειτουργίας, κτηνοτροφικό κέντρο-διδακτικού προσανατολισμού, με όλα τα είδη ζώων, κέντρο γονιμοποίησης, σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό βϊοιατρικής έρευνας και διευρωπαϊκή διασύνδεση.

Η Κτηνιατρική Σχολή της Τιμισοάρα, στη Ρουμανία,  συμμετέχει ενεργά σε διεθνή προγράμματα αναταλλαγής καθηγητών και φοιτητών.

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα, με εκπαίδευση σε ομάδες 15 φοιτητών, θεωρητική και πρακτική, με τη δυνατότητα υλοποίησης της πρακτικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς τόσο στη Ρουμανία, όσο και στο εξωτερικό.

Η Κτηνιατρική Σχολή της Τιμισοάρα, στη Ρουμανία,  προετοιμάζει τους απόφοιτους της, με στόχο την απόκτηση ικανοτήτων που διασφαλίζουν την υγεία των ζώων, την ορθή διαβίωση τους, την πρόληψη της μετάδοσης ασθενειών από τα ζώα στον άνθρωπο, την ασφάλεια των τροφίμων ζωϊκής προέλευσης, την υγιεινή διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Οι σπουδές Κτηνιατρικής στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία,  φιλοξενούνται σε μια πόλη 320.000 κατοίκων (4η σε πληθυσμό στη Ρουμανία) που είναι μεγάλο Βιομηχανικό και Πολιτιστικό κέντρο.
Κατοικείται από το 200 π.Χ. και ως σταυροδρόμι έχει δεχθεί επιρροές από διαφορετικούς πολιτισμούς (Ρωμαίοι, Αυστριακοί, Γερμανοί, Σέρβοι,…).

Η Τιμισοάρα στη Ρουμανία, διαθέτει τη γοητεία μιας ξεχωριστής αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας, έντονης πολιτιστικής ζωής, στη Βόρεια όχθη ποταμού.

Συχνά αναφέρεται ως «Μικρή Βιέννη» φιλοξενώντας όλο το χρόνο μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, γκαλερί, μουσεία, έντονη νυχτερινή ζωή, αποτελώντας ένα προοδευτικό και κοσμοπολίτικο κέντρο.

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στην Τιμισοάρα που υπήρξε η πρώτη πόλη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο (μετά την Νέα Υόρκη) που ηλεκτροφώτισε τους δρόμους το 1889, το ίδιο και η καθιέρωση του τραμ το 1869.

Το ήπιο κλίμα της ευνοεί τη ζωή στις δημόσιες καταπράσινες πλατείες (πόλη των λουλουδιών) και την εξερεύνησή της με τα πόδια κι αν κουρασθείτε το γρήγορα, συχνό, αποτελεσματικό τραμ σας φιλοξενεί.

Κτηνιατρική στη Ρουμανία, στην Τιμισοάρα  στην πόλη μπορεί κανείς να επισκεφθεί εκκλησίες από πολλές θρησκείες και δόγματα, κτίρια σε πολλούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, το Εθνογραφικό Μουσείο, το Μουσείο της Επανάστασης του 1989, το Μουσείο Τεχνών, πολλά θεματικά Μουσεία, την Όπερα, την Φιλαρμονική, το Εθνικό Θέατρο, το Γερμανικό και Αυστριακό Θέατρο.

Έξω από την πόλη με σύντομα ταξίδια μπορεί κανείς να επισκεφθεί εξαιρετικούς αμπελώνες, μνημεία, εκκλησίες, φρούρια, παραδοσιακές-ιστορικές βιομηχανίες, λαογραφικά κέντρα, Εθνικά Πάρκα, κλπ.