211 40 73 335 info@studyinromania.gr

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΣΟΒ-BRASOV

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΣΟΒΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΣΤΟ ΜΠΡΑΣΟΒ-BRASOV

Ιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο του Μπρασόβ, με επιστημονική και επαγγελματική επιρροή  στην Ευρωπαϊκή Ιατρική κοινότητα.

FACYLTY OF MEDICINE IN UNIVERSITY OF BRASOV

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ  ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ BRASOV ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η αξιολόγηση εισαγωγής στην Ιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο του Μπρασόβ, περιλαμβάνει απαιτητικές εξετάσεις στην γλώσσα.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΠΡΑΣΟΒ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η Ιατρική Σχολή του Μπρασόβ (Brasov) έχει δίδακτρα 6.000 ευρώ ανά έτος.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 600-750 ευρώ ανά μήνα. (ενοίκιο-διατροφή-καθημερινές ανάγκες).

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΣΟΒΗ Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπρασόβ (Brasov) στη Ρουμανία, ιδρύθηκε και πιστοποιήθηκε, ως τμήμα του Πανεπιστημίου της Transylvania του Brasov το 1991, τόσο σε επίπεδο Προπτυχιακό όσο και σε επίπεδο Μεταπτυχιακό.

Το Πανεπιστήμιο του Μπρασόβ στη Ρουμανία, έχει 20.000 σπουδαστές, 100 προγράμματα και 800 ακαδημαϊκές έδρες.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Brasov, στη Ρουμανία,  έχει ως αποστολή την διδασκαλία, την έρευνα αλλά και την ικανοποίηση των αναγκών σε υγειονομική περίθαλψη και υγεία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Με το Κέντρο Βασικής Έρευνας και Προληπτικής Ιατρικής, με την ανάπτυξη έργων και προγραμμάτων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, με καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους, συμμορφούται με το Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Brasov, στη Ρουμανία,  ακολουθεί και εμπνέεται από την Ιστορία του Πανεπιστημίου του Brasov που έχει τις ρίζες του στο πρώτο ρουμανικό σχολείο-πολιτιστικό κέντρο που ιδρύθηκε πριν 5 αιώνες, με τις πρώτες εκδόσεις στη Ρουμάνικη Γλώσσα, με ανάδειξη σπουδαίων προσωπικοτήτων (Αντρέι Μονρεσάνου, Διακόνου Κορέση, Γιώργου Μπαρίτιου, Οκταβιανού Γκόγκα, Τιμπέριο Μπρετισιάνου, Ηλία Χριστέα) αλλά και την πρώτη εμπορική σχολή στη Ρουμανία και το τμήμα Μηχανολόγων το 1949.

Η Ιατρική Σχολή  Πανεπιστημίου του Brasov , στη Ρουμανία,  εκτός του τμήματος Ιατρικής έχει τμήμα Φυσικοθεραπέιας και Ιατρικών Εργαστηρίων.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ BRASOV-ΜΠΡΑΣΟΒ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η ΠΟΛΗ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΣΟΒΤο Μπρασόβ στη Ρουμανία,  με πληθυσμό 230.000 κατοίκους είναι η 8 η σε μέγεθος πόλη της Ρουμανίας. Ευρίσκεται στο κέντρο της χώρας, περίπου στην περιοχή της Τρανσυλβανίας, 12 km από το περίφημο χιονοδρομικό κέντρο της Ποϊάνα (ένα από τα διασημότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας).

Η παλιά πόλη χωρίζεται σε τρεις γειτονιές, τη γερμανική, την ουγγρική και τη ρουμανική, η κάθε μια με τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά και τις δικές της ομορφιές.

Το Μπρασόβ στη Ρουμανία,  περιστοιχίζεται από δάση, βουνά και λόφους, ιδρύθηκε το 13 ο αιώνα από Τεύτονες ιππότες και στη συνέχεια έγινε εμπορική αποικία των Γερμανών.

Η πόλη σε όλες τις εποχές μοιάζει παραμυθένια με τις απότομες κεραμιδοσκεπές, τα διαφορετικά χρώματα, με μία ατμόσφαιρα μοναδική. Αν μάλιστα τη δει κανείς από τους πύργους των τειχών της ή τους λόφους θα αναφωνήσει: πανέμορφη πόλη, μεσαιωνική πόλη, με αρχοντικά κτίρια, λιθόστρωτα σοκάκια, παραδοσιακά σαξονικά σπίτια.

Με κατοίκους ήσυχους, ευγενικούς, φιλόξενους και κυρίως φιλέλληνες. Εδώ υπήρχε έντονο το ελληνικό στοιχείο, με ελληνική εκκλησία, στοιχείο που διατηρεί ακόμη την παρουσία του με εκδηλώσεις, εργαστήρια, σχολές γλώσσας, και χορού, συναθροίσεις κ.λ.π.

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα μέσα και έξω από την πόλη του Μπρασόβ στη Ρουμανία,  . Ενδεικτικά αναφέρουμε: την Μαύρη-Γερμανική εκκλησία, το Μουσείο Ιστορίας της πόλης, το παραδοσιακό τμήμα της πόλης με την πλατεία της και το κεντρικό πλακόστρωτο πεζοδρόμιο, την ορθόδοξη-ρουμάνικη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την πλατεία του Συμβουλίου, την Πύλη της Αικατερίνης, το περιβόητο Κάστρο Βραν του Κόμη Δράκουλα, την Πισίνα, την παλία γειτονιά των Βουλγάρων και Ρουμάνων, την πρώτη Ρουμανική Σχολή, το δρόμο Σχοινί, το σπίτι των Εμπόρων, το παλιό Δημαρχείο,τα Μοναστήρια έξω από την πόλη.

Το κέντρο της πόλης του Μπρασόβ στη Ρουμανία,  είναι γεμάτο νέους, καφέ, εστιατόρια με παραδοσιακή και διεθνή κουζίνα, αλλά και ενθουσιασμένους τουρίστες όλο το χρόνο και όλες τις ημέρες.